Iets meer over de fotograaf Erik Bolding.

Ik ben Erik Bolding. Het fotovirus heb ik opgedaan in 1984, toen ik - zoals de meeste mensen – niet alleen landschappen begon te fotograferen, maar zo ongeveer alles wat los en vast zit. Na de MAVO en HAVO en dienstplicht heb ik een opleiding gevolgd in de automatisering maar kon daar in die tijd geen (vaste) baan in vinden. Zo rolde ik uiteindelijk via een uitzendbureau in de grafische industrie en heb jaren gewerkt bij een drukkerij in Meppel waar ik mijn vrouw leerde kennen. Na enige tijd kon ik een carrièrestap maken naar het bekende Wolters-Noordhoff. Maar al binnen anderhalf jaar ging die drukkerij failliet en zat ik zonder werk in een slappe periode voor grafici. Ik wilde niet werkloos blijven en begon mij te specialiseren in portretfotografie. In latere jaren als automatiseerder werkte ik er steeds part-time als fotograaf naast. Natuurlijk duurt het erg lang voordat het goed van de grond komt en wat bekender wordt. Ondertussen bleef ik wel solliciteren. Na enkele jaren parttime in de automatisering gewerkt te hebben, ben ik inmiddels al heel wat jaren fulltime fotograaf.

Om me te onderscheiden van de meeste andere fotografen (en veel modellenbureaus) steek ik veel tijd en energie in het leveren van een zo hoog mogelijke kwaliteit! Dat begint al met visagie en hairstyling (als je die optie kiest).  Maar ook in de nabewerking is persoonlijke aandacht iets dat een betere kwaliteit maakt. Ik doe maar 1 shoot op een dag en trek daar veel tijd voor uit!


Bij veel fotografen en bureaus komen 10-15 of zelfs meer modellen op een dag! Je staat dan in no-time (vaak met een middelmatige make-up) weer buiten. Naar mijn mening kun je op die manier geen geweldige kwaliteit leveren. Het is 'lopende bandwerk' en als ik dat wilde doen had ik beter voor een baan in een fabriek kunnen kiezen  :-) Het enige voordeel van deze shoots in de fotostudio is de kostprijs... als model schiet je er meestal niet veel me op. Goede fotoshoots kosten tijd! Net als een modelfotograaf tijd moet nemen.

Uiteindelijk moeten de foto's van die mensen weer reclame zijn om nogmaals met iemand anders te komen. Vaak zie je dan dat men zelfs NOG meer op z'n gemak is dan die eerste keer en komen er ook weer heel andere foto's uit. Gelukkig komen mensen vaker omdat ze het blijkbaar toch erg leuk vonden om te doen! Heb je een modefotograaf nodig? Kijk dan ook op de website rond.

Een heel verhaal, maar sommige mensen willen graag wat meer achtergrondinformatie. Twijfel niet... maar stel eventuele vragen telefonisch of middels mail.

Heb je een leuke shoot gedhad? Ik stel het erg op prijs als je hier een recensie op google achterlaat GOOGLE recensie

Leuk! zwemmen met dolfijnen in Cuba